WE SHOULD MARCH TOWARDS TAMIL UNITY & PROGRESS BASED ON GANDHIYAM ...!!!

WE ALL SHD WORK HARD TOWARDS HUMAN RIGHTS, FREEDOM, EQUALITY,SAFETY,PEACE,UNITY & JUSTICE!

Sunday, June 1, 2008

INTERVIEW WITH A NORWAY NEWSPAPER!......(Norsk)

Date: Thu, 15 Nov 2007 14:52:07 +0100
Subject: Artikkel
Ber for Sri Lanka
------------------
Norsk-tamilen Shan Nalliah (51) fra Frydenhaug har gitt ut bok for å hjelpe landet han selv flyktet fra.

Shan Nalliah er i dag norsk statsborger med tre barn og kone i Drammen. Familien kom til Norge i 1986.

IKKE DEMOKRATI!
Men norsk-tamilen som til daglig jobber som tolk og morsmålslærer i Asker, glemmer aldri lidelsene i sitt tidligere hjemland.
– I nord og øst i Sri Lanka har de problemer med militær okkupasjon, matmangel, psykiske problemer etter krig, og de som ble rammet av tsunamien bor i telt, forteller han.

POLITISK BOK. Etter 20 år som politisk lobbyist har han mange erfaringer fra både norsk og tamilsk politikk. Han har blant annet vært i møte med Thorbjørn Jagland, Jens Stoltenberg og Erik Solheim, for å nevne noen få. Boken “Interessante erfaringer av en norsk-tamil” er kun gitt ut i India, og omhandler Nalliahs politiske og kulturelle erfaringer. Teksten er skrevet i diktform eller som bønner, men har også enkelte fortellinger.
– Det føles som en plikt å fortelle det jeg har opplevd, sier den engasjerte drammenser som ikke tjener en krone på bokprosjektet.
Selv har han overlevd massakre i 1958, 1977, 1981 og 1983 i Sri Lanka, og vet derfor godt hvilke trusler singaleserne lever under.
– Jeg har brukt min bakgrunn som journalist og besøkt alle aviser og politikere i India, de store universitetene, samt 15 filmregissører og gitt dem boken.
– I tillegg har jeg blitt intervjuet av Sun TV, Jaya TV, Tamilan TV og Raj TV, sier han om bokutgivelsen i Tamilnadu, India i september.
– Jeg har tatt en skikkelig runde, legger han til og smiler.

FREDELIG LØSNING. Men engasjementet stopper ikke med lobbyvirksomheten. Han har også startet to tamilske foreninger, og jobber for å få et hinduistisk tempel i Drammen.
51-åringen tror på en fredelig løsning i rette Mahatma Gandhi-stil. Å sitte hjemme å ikke gjøre noe mens hans folk lider, greier han ikke.
– Jeg vil oppfordre alle flyktninger om å mobilisere politiske partier for å hjelpe landet de flyktet fra, avslutter forfatteren og familiefaren på Frydenlund.

-Guri Haram

Bildetekst: FRED. Fredsaktivist Shan Nalliah ønsker et hinduistisk tempel i Drammen. Foreløpig er det templet i stua han bruker når han ber for sitt folk. FOTO: GURI HARAM

No comments: